Solitary Passages Questions - - Question 6

According to the passage, many working parents may be forced to make any of the following types of career decisions E...

CSMengineer February 12, 2018

Why is the answer A?

I was torn on this question between A and D. Can you explain why A is the correct choice? Thanks!

Replies
Create a free account to read and take part in forum discussions.

Already have an account? log in

danielbabaev1 March 1, 2018

I also need that same help

danielbabaev1 March 1, 2018

I was in between A and E

alozzang99 April 3, 2018

i had same mistake bw A and D

SawyerJeppson June 6, 2021

same here

Emil-Kunkin April 13, 2023

Hi, copying this from another one

A) They mention professional positions but don't mention working parents having to choose nonprofessional positions with less conventional work schedules. This makes A our correct answer!
B) This is mentioned in lines 25-35.
C) This is mentioned in L44
D) This one is tricky. However, check out lines 50-59. It tells us that mothers may need to lose career opportunities and gives the example of women in education being limited to certain kinds of jobs and female lawyers being more likely to work in trust and estates to control their schedule rather than litigation.
E) Supported lines 16-20.